• CANNELONI VAN TONIJN

    door: Jeroen Granneman

CANNELONI VAN TONIJN MET SPINKRAB (receptuur 10 personen)


Bereidingswijze

Pluk de spinkrab en controleer of er geen baleinen er meer inzetten en snijd dit fijn, meng dit met de bovenstaande garnituren tot een smeuïge massa (niet te droog en niet te nat). Vries de tonijn licht aan (dan kan je er wat makkelijker plakken van snijden ongeveer 0.5 mm dik) .Leg de plakken op een plastic met een breedte van 10cm, spuit hier met behulp van een spuitzak mooie banen op de tonijn. Deze rol je op tot een stevige rol. Als deze klaar zijn gelijk in de koeling op laten stijven.

Ingredienten

  • - 500 gram tonijn
  • - 400 gram spinkrab
  • - 1 granny smith appel in fijne brunoise gesneden
  • - 8 mintblaadjes fijn gesneden
  • - ½ Spaanse peper in fijne brunoise gesneden
  • - 4 eetlepels Hellmans mayonaise
  • - 2 eetlepels chilisaus
  • - 1 eetlepel crème fraiche
  • - Peper en zout naar smaak

Avocadocrème

  • - 2 avocado’s
  • - 1 limoen rasp en sap
  • - Sushiazijn naar smaak


  • Bereidingswijze

    In een blender de avocado fijn malen, limoensap en rasp toevoegen, de sushiazijn en naar smaak afmaken met peper en zout, dit in een spuitzak doen.

    Mango-limoen chutney

  • - 1 mango fijne brunoise gesneden
  • - ¼ Spaanse peper fijne brunoise gesneden
  • - 8 blaadjes koriander chifonade gesneden
  • - 1 limoensap en rasp van limoen

  • Bereidingswijze

    Dit alles mengen en in een spuitzak doen.

    Aanvullende garnituren

  • - Friseé sla
  • - Paarse mizuma sla
  • - Veine cress
  • - Shiso groen cress
  • - Roze pepertjes
  • - Limoen rasp
  • - Sesamcitrus tuille


  • Veel plezier en eet smakelijk!